ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Ψάχνεις για μια συνταγή που να συνδυάζει υγεία, άρωμα και γεύση σε ένα πιάτο; Τα μανιτάρια πλευρώτους με πατάτες baby και τζίντζερ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Μια ελαφριά, vegan, αλλά πεντανόστιμη επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό, που ταιριάζει τόσο σε νηστεία όσο και σε καθημερινή clean-eating διάθεση.
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
-
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
-
500 γρ. πατάτες baby (με τη φλούδα)
-
1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
Φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
(Προαιρετικά) λίγη σόγια ή ταμαρί για έξτρα γεύση
Εκτέλεση
-
Πλύνε καλά τις πατάτες και βράσ’ τες για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στράγγισέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
-
Σπάσε με τα χέρια τα πλευρώτους σε χοντρά κομμάτια (μην τα κόψεις με μαχαίρι – έτσι κρατούν καλύτερα τη "σαρκώδη" υφή τους).
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σοτάρισε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν άρωμα.
-
Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τις πατάτες. Αν θέλεις, μπορείς να πιέσεις ελαφρώς τα μανιτάρια με μια σπάτουλα για να πάρουν χρώμα σαν «ψητά».
-
Ρίξε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού. Σκέπασε και μαγείρεψε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού.
-
Στο τέλος, (προαιρετικά) πρόσθεσε 1 κουταλιά σόγια για μια πιο “umami” γεύση.
Σερβίρισμα:
-
Σέρβιρε ζεστό, με φρέσκο ψωμί ή ρύζι μπασμάτι.
-
Μπορείς να προσθέσεις και λίγο φυτικό γιαούρτι στο πλάι ή πικάντικη μουστάρδα για έξτρα ένταση.
-
Ιδανικό συνοδευτικό: λευκό ξηρό κρασί ή ένα δροσερό kombucha.
Γιατί να το δοκιμάσεις;
-
Είναι πλήρες γεύμα, χωρίς ζωικά προϊόντα
-
Έχει χαμηλά λιπαρά, υψηλή γευστικότητα
-
Ο συνδυασμός τζίντζερ – λεμόνι – μανιτάρι ενισχύει το ανοσοποιητικό
-
Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, σε 30 λεπτά!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου