ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Αν έχεις σκεφτεί να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι σου, σου έχουμε τις πιο εύκολες και γρήγορες συμβουλές για να ψήσεις το κρέας σαν επαγγελματίας.
Πριν σου πω τα βήματα να σου δώσω το εξής Tip: Αν θες extra μαλακό κρέας μπορείς να το βάλεις σε μαρινάδα της επιλογής σου από την προηγούμενη μέρα.
Παίζει ρόλο η σωστή θερμοκρασία
Το κρέας για να ψηθεί σωστά πρέπει να πάρει θερμοκρασία
δωματίου και τότε μόνο είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στη σχάρα. Φαντάζομαι αυτό είναι
κάτι που το ήξερες!
Το αλάτισμα πρέπει να είναι τόσο όσο
Στο αλάτισμα φαίνεται πόσο επαγγελματίας είσαι! Αν το κρέας
σου είναι σε μαρινάδα από την προηγούμενη μέρα δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά.
Αν όχι, τότε θα ξεκινήσεις το ψήσιμο και θα προσθέσεις αλάτι και πιπέρι προς το
τέλος, διαφορετικά θα γίνει πολύ σκληρό. Είναι λάθος να αλατοπιπερώνεις κατά τη
διάρκεια του ψησίματος.
Η σχάρα πρέπει να λάμπει
Πριν ξεκινήσεις πρέπει να φροντίσεις να έχεις καθαρίσει
σχολαστικά τη σχάρα από προηγούμενα υπολείμματα, για να μη δημιουργηθούν μαυρίλες
πάνω στο κρέας από κολλημένα λίπη. Πριν τοποθετήσεις το κρέας στη σχάρα, την
περνάς καλά με λεμόνι και τη βάζεις να κάψει. Μετά τη λαδώνεις για να μην
κολλήσει το κρέας.
Μέτρια φωτιά αλλιώς… καήκαμε
Η φωτιά που θα ψηθεί το κρέας πρέπει να είναι μέτρια, αλλιώς
ψήνεις τσάμπα. Αν βάλεις το κρέας σε φωτιά που καίει τότε θα ψηθεί απέξω και
μέσα θα είναι ωμό. Με λίγα λόγια σου λέω ότι χωρίς μέτρια φωτιά δεν θα έχεις
τέλειο αποτέλεσμα.
Πως να το κόψεις και πότε να το καταναλώσεις
Όταν αφαιρέσεις το κρέας από τη φωτιά πρέπει να το αφήσεις
να "ξεκουραστεί" για 7 περίπου λεπτά. Πρόσεχε, δεν ξεκινάς αμέσως να
το κόβεις γιατί θα σκληρύνει και θα στεγνώσει και μετά δεν θα τρώγεται. Το
κόλπο τώρα ποιο είναι; Μετά από λίγο με ένα να μεγάλο μαχαίρι, κόψε το κρέας σε
λεπτές φέτες προς την αντίθετη φορά των ινών του κρέατος και απόλαυσε με την
παρέα σου τα μεζεκλίκια! Άντε, καλή Τσικνοπέμπτη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου