H ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PINKGOUINOS ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ


Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου όλα είναι γιορτινά και στολισμένα καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η ομάδα του Pinkgouinos.gr έχει ξεκινήσει από τώρα τις πρόβες για τα νόστιμα χριστουγεννιάτικα εδέσματα!

Μέσα στη γιορτινή αυτή λίστα με τις εντυπωσιακές, απολαυστικές συνταγές που θα σας τις παρουσιάσουμε όλες είναι και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο ψωμί μας που… πιστέψτε με κάνει θραύση!

Ειλικρινά, παιδιά πέρα από το πεντανόστιμο αυτό ψωμάκι, δεν υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!


Υλικά:

730 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 φακελάκι baking powder

1 κούπα χλιαρό νερό

1,5 κ.σ ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα βανίλια 

1 πρέζα ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση:

Παίρνουμε την μπασίνα μας, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, την μαγιά, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα. Στη μέση της μπασίνας μας ανοίγουμε μια λακουβίτσα μέσα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδό μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό μας νεράκι και παράλληλα ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε πολύ καλά το χαριτωμένο ζυμάρι μας, μετά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το βγάζουμε από την μπασίνα μας, του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (εγώ φτιάχνω στρογγυλό καρβελάκι), το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδωμένη επιφάνεια και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά. Τέλος, το ψήνουμε για μισή ώρα στον αέρα στους 170 βαθμούς.

 

Προαιρετικά:

Αν θέλετε να ομορφύνετε το ψωμάκι σας κόψτε σε χαρτάκι τα σχήματα που αγαπάτε και πριν το βάλετε για ψήσιμο κολλήστε τα πάνω στο ψωμί σας με λίγο νεράκι. Μετά κοσκινίστε με αλεύρι την επιφάνεια του ψωμιού και τραβήξτε τα χαρτάκια. Το ψωμί σας τώρα έχει όμορφα, χαριτωμένα σχηματάκια όπως και το δικό μου. Δείτε τη φωτογραφία του δικού μου ψωμιού, εγώ επέλεξα να κάνω αστεράκια.

 

Καλή επιτυχία φίλοι μου!

Σχόλια