ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΔΙ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ


Είμαι σίγουρη ότι θέλετε να εντυπωσιάστετε τους καλεσμένους σας τα Χριστούγεννα όχι μόνο με το γιορτινό σας outfit αλλά και με το τραπέζι που θα ετοιμάσετε για αυτούς! Έτσι λοιπόν είπα να σας βοηθήσω δίνοντάς σας την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή που έχω για το πιο νόστιμο και γιορτινό ριζότο του κόσμου!


Υλικά:

300 γρ. ρύζι μπασμάτι

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ντομάτα

3 σκελίδες σκόρδο

1 μέτρια πιπεριά φλωρίνης

160 γρ. τυρί ρεγκάτο κομμένα σε μικρά κυβάκια

1 κύβο από ζωμό κότας

λίγο μαιντανό 

1 κ.γ φρέσκο δυόσμο 

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ καυτερή μουστάρδα

1 κ.σ βιτάμ

200 γρ. ανθότυρο

μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

1 ποτήρι νερό

1 πρέζα πιπέρι

1 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη

120 γρ. κουκουνάρι

120 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις

70 γρ. ρόδι


Εκτέλεση:

ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά ομοιόμορφα σε μικρά κομματάκια (κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, πιπεριά, μαιντανό, δύσμο) και τα σοτάρουμε στο αντικολλητικό μας τηγάνι με ελαιόλαδο και βιτάμ. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό και το ρύζι. Το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με νερό ίσα ίσα για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τζίντζερ) και τη μουστάρδα μας. Αφού πάρει καλή βράση και δέσει το ριζάκι μας, σβήνουμε με λίγο κρασί και ρίχνουμε το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει να διαλυθεί ακι να πάει παντού. Στη συνέχεια βάζουμε το κουκουνάρι και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, αφού σερβίρουμε γαρνίρουμε το ρύζι αλλά και το πιάτο μας με το ρόδι μας καθώς και με ένα κομμάτι ανθότυρο στο κέντρο αυτής της πανδαισίας! 


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!



Σχόλια