ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Ό, τι και να σας πω για αυτά τα εκλεκτά, σούπερ ουάου σοκολατοπιτάκια θα είναι λίγο. Αχ…. Αχ…. από που να ξεκινήσω; Είναι τόσο νόστιμα και λαχταριστά που δεν λείπουν από το σπίτι μου ποτέ… και εννοείται ότι τα βάζω και ως σχολικό κολατσιό στην Κάτια μου! Φυσικά η Κάτια μου τα λατρεύει και είναι ότι πρέπει για τα παιδιά καθώς φτιάχνονται από αγνά και υγιεινά σπιτικά υλικά! Είστε έτοιμοι για τη συνταγή; Φύγαμε!
Υλικά (για 12 μεγάλα σοκολατοπιτάκια):
1 φαρίν απ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ ηλιέλαιο
1,5 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
μισό κεσεδάκι βιτάμ (μικρή συσκευασία)
1 μεγάλο αυγό
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Παίρνουμε την μπασίνα μας και μέσα βάζουμε το αυγό μας, το
βιτάμ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλάτι και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Στο τέλος, βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και πλάθουμε τη ζύμη μας μέχρι
να μην κολλάει (αν δούμε ότι κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Κόβουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη μας σε μέγεθος
όσο είναι ένα μπαλάκι του τένις. Το πατάμε και το ανοίγουμε εντελώς με τον
πλάστη μας ή με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί ένα επίπεδο στρογγυλό. Προς το
κέντρο της ζύμης μας και αριστερά βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά (κ.γ) πραλίνα
φουντουκιού και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο. Με ένα μικρό πιρουνάκι δίνουμε
σχήμα στις άκρες, κάτι που βοηθάει το σοκολατοπιτάκι μας να κλείσει καλύτερα. Τα
τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175
βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου