ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΆΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ - ΓΙΟΥΒΈΤΣΙ
Δεν θα σου πω να το μαγειρέψεις στην κατσαρόλα, μαγείρεψέ το στο πήλινο γιατί έχει άλλη νοστιμιά!
Υλικά (4 μερίδες)
600 γρ μοσχάρι κομμένο μικρά κομμάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασ
1 συσκευασία τριμμένη ντομάτ
3-4 κόκκους μπαχάρ
1 πρέζα ζαχάρη
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το κριθαράκι
1 κούπα κριθαράκι
Ελαιόλαδο
1 κούπα κριθαράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Ταμπονάρουμε το μοσχάρι με χαρτί να στεγνώσει
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό
Βήμα 4
Ύστερα βάζουμε το καρότο και τα σκόρδα ψιλοκομμένα
Βήμα 5
Προσθέτουμε τον πελτέ και το τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για 1 λεπτό
Βήμα 6
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε και την ζάχαρη
Βήμα 7
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό να σκεπάσει το φαγητό μας
Βήμα 8
Βάζουμε τη δάφνη και τα μπαχάρια. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε το μάτι στο 4-5 για να σιγοβράσει το κρέας και να μαλακώσει για περίπου 1 - 1,5 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 9
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι να λαδωθεί καλά.
Βήμα 10
Ρίχνουμε το κρέας με την σάλτσα στη γάστρα και το κριθαράκι. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό. Η σάλτσα μας πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι μας 3 εκατοστά.
Βήμα 11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 1 φορά και ελέγχουμε τα υγρά
Βήμα 12
Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να κάτσει λίγο για να τραβήξει τα υγρά του.
Cookpad
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου