ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΆΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ - ΓΙΟΥΒΈΤΣΙ


Δεν θα σου πω να το μαγειρέψεις στην κατσαρόλα, μαγείρεψέ το στο πήλινο γιατί έχει άλλη νοστιμιά! 

Υλικά (4 μερίδες)

600 γρ μοσχάρι κομμένο μικρά κομμάτι

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ 

1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασ

1 συσκευασία τριμμένη ντομάτ

3-4 κόκκους μπαχάρ

1 πρέζα ζαχάρη

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι 

Πιπέρι 


Για το κριθαράκι

1 κούπα κριθαράκι

Ελαιόλαδο

1 κούπα κριθαράκι


Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Ταμπονάρουμε το μοσχάρι με χαρτί να στεγνώσει

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό

Βήμα 4

Ύστερα βάζουμε το καρότο και τα σκόρδα ψιλοκομμένα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον πελτέ και το τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για 1 λεπτό

Βήμα 6

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε και την ζάχαρη

Βήμα 7

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό να σκεπάσει το φαγητό μας

Βήμα 8

Βάζουμε τη δάφνη και τα μπαχάρια. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε το μάτι στο 4-5 για να σιγοβράσει το κρέας και να μαλακώσει για περίπου 1 - 1,5 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 9

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι να λαδωθεί καλά.

Βήμα 10

Ρίχνουμε το κρέας με την σάλτσα στη γάστρα και το κριθαράκι. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό. Η σάλτσα μας πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι μας 3 εκατοστά.

Βήμα 11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 1 φορά και ελέγχουμε τα υγρά

Βήμα 12

Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να κάτσει λίγο για να τραβήξει τα υγρά του.

Cookpad

Σχόλια