Πεντανόστιμο σουφλέ σοκολάτας! (Για τη λιγούρα)
Σας έπιασε μια λιγουρίτσα και θέλετε να γευτείτε ένα ωραίο σπιτικό γλυκό;
Τι καλύτερο από ένα σουφλέ σοκολάτας; Είναι πανεύκολο, τολμήστε το!
Υλικά για μεσαία φόρμα:
360 gr γάλα
8 ασπράδια
150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
100 gr ζάχαρη
2 κρόκοι
40 gr corn flour
5 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε δυνατά και για αρκετή ώρα στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ενώ το χτυπάτε προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι. Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά). Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.Αν θέλετε συνοδεύστε το με μπάλες παγωτού. Καλή σας επιτυχία!
Τι καλύτερο από ένα σουφλέ σοκολάτας; Είναι πανεύκολο, τολμήστε το!
Υλικά για μεσαία φόρμα:
360 gr γάλα
8 ασπράδια
150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
100 gr ζάχαρη
2 κρόκοι
40 gr corn flour
5 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε δυνατά και για αρκετή ώρα στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ενώ το χτυπάτε προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι. Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά). Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.Αν θέλετε συνοδεύστε το με μπάλες παγωτού. Καλή σας επιτυχία!