Σοκολατένια Χριστούγεννα με σοκολατένιους κουραμπιέδες
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνεται; Δεν γίνεται... Αλλά τι κουραμπιέδες;Φέτος θα κάνουμε κάτι πιο νόστιμο και παιχνιδιάρικο! Θα φτιάξουμε σοκολατένιους κουραμπιέδες! Τολμήστε το!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
450 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
Για το γλάσο:
γάλα
κονιάκ
κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Στη συνέχεια βάζουμε τα αμύγδαλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ. Αφήνουμε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο 3 ώρες και μετά την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε μαζί με το κουπ πατ ή πλάθουμε τους κουραμπιέδες με τον κλασσικό τρόπο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 170 C. Όταν κρυώσουν μπορούμε να τους αλείψουμε με το γλάσο που έχουμε φτιάξει, ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα με το γάλα και το κονιάκ. Good luck!