Tο γάλα του ιπποπόταμου είναι ροζ...

Το δέρμα των ιπποπόταμων εκκρίνει 2 μοναδικά κ πολύ δυνατά οξέα, το hipposudoric acid κ το norhipposudoric acid,
τα οποία είναι εκεί για να καθυστερούν την ανάπτυξη βακτηρίων πάνω στον ιπποπόταμο.Το hipposudoric acid έχει έντονο κόκκινο χρώμα ενώ το norhipposudoric acid είναι έντονο πορτοκαλί.

Όταν τα 2 οξέα εκκρίνονται ταυτόχρονα,ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα στρώμα πηχτού κόκκινου υγρού πάνω στο δέρμα του ιπποπόταμου το οποίο,εκτός από την αντιβακτηριδιακή του δράση,τον προστατεύει κ από την επικίνδυνη ακτινοβολία.


Το (υπό διαφορετικές συνθήκες άσπρο) γάλα τους,λοιπόν,φαίνεται να έχει ένα ζωηρό ροζ χρώμα επειδή την ώρα που εκκρίνεται, αναμιγνύεται με αυτό το κατακόκκινο “αντιηλιακό” που έχει ο ιπποπόταμος πάνω στο δέρμα του.

toluna.com